Що таке лікар стоматолог загальної практики?

Лікар стоматолог загальної практики – це лікар, який пройшов спеціальну багатопрофільну підготовку для надання спеціалізованої медико-санітарної допомоги населенню незалежно від віку та інших особливостей пацієнтів.

Стоматологи загальної практики прикривають першу лінію оборони від хвороб ротової порожнини. Хоча вони в основному займаються профілактичною роботою та виконують другорядні завдання відновної терапії, вони часто здатні також проводити великий ряд процедур, включаючи естетичні.

Головне відмінність між фахівцями – рівень освіти, знань, навичок та досвіду. У стоматолога набагато більше повноважень, ніж у зубного лікаря. Він здобуває освіту в інституті протягом 5 років, потім проходить практику інтерном або в ординатурі.

Спеціаліст по стоматології загальної практики здійснює надання медичної допомоги пацієнтам за всіма клінічними напрямками, за якими їм отримано додаткову підготовку. Беручи він всі функції стоматолога-терапевт, він також може виконувати функції ортопеда, хірурга, ортодонта або гігієніста.