Як починається п'єса Гроза?

Текст Островського починається з пісні: «К у л і г і н (співає). „Серед долини рівні, на гладкій висоті…“» «Серед долини рівні…» — пісня на слова поета Олексія Мерзлякова, яку, судячи з пісеньників часів Островського, добре знала переважна більшість глядачів, що сидять у залі.1 Mar 2017

Калинів Події п'єси Миколи Островського «Гроза»розвертаються у місті Калинів, розташованому на мальовничому березі річки Волги. У першому явищі Кулігін веде розмову про пишність пейзажу, що постає перед ним. Він говорить про те, що його душа радіє від розлитої навколо незвичайної краси.

Скородумова Page 10 П'єса відкривається сценою, в якій Кулігін співає відому російську пісню «Серед долини рівні, на гладкій висоті…» (пісня стала народною, хоча написана на вірші поета А. Ф. Мерзлякова (1778-1830). Ця пісня є як би епіграфом до п'єсі.

Островський «Гроза», дія 1, явище 1 – коротко Махаючи руками, він лає племінника, що йде поруч з ним, Бориса Григоровича. Шапкін і Кудряш перекидаються зауваженнями про те, що такого скандаліста, як Дикої рідко зустрінеш: він раз у раз, ніби зриваючись із ланцюга, накидається з лайкою на знайомих і незнайомих.