Для чого потрібні ЕПК та ДГК?

Чи так це? ДГК та ЕПК входять до складу поліненасичених омега-3 жирних кислот і вважаються дуже корисними компонентами. Часто їх використовують для виготовлення різних ліків та харчових добавок.. Вони незамінні, потрібні для правильної роботи всіх органів. May 20, 2020

ЕРА або ЕПК, це ейкозапентаєнова кислота, а DHA або ДГКдокозагексаєнова кислота. Вони містяться тільки в жирних сортах риби, найчастіше в тушках сардини, оселедця, лосося та скумбрії. EPA і DHA кислоти входять до складу клітинних мембран, а отже, здоров'я всього організму залежить від їх необхідної кількості.

Рекомендована денна норма споживання риб'ячого жиру – 1100 мг для жінок та 1600 мг для чоловіків, а оптимальні норми споживання ЕПК та ДГК складають 1000 і 600 мг день відповідно. Для дотримання цих норм достатньо їсти рибу тричі на тиждень і щодня приймати риб'ячий жир.

Згідно з міжнародними рекомендаціями необхідна кількість омега3 ПНЖК коливається від 0,5-2 до 3 г/добу. При цьому зміст таких форм омега3 ПНЖК, як ЕПК та ДГК, повинно бути не менше 500 мг на добу у співвідношенні 2: 1 [5].