Чи можна їсти тапіоку?

Коріння у сирому вигляді отруйні, тому їх спочатку чистять, перетирають, віджимають і висушують – це призводить до випаровування отрути, і виходить тапіока – їстівна та поживна. Окрім численних страв, тапіока додається до напою Bubble Tea, популярність якого зростає по всьому світу.

По-перше, тапіокові кульки – це їжа. Будь-яку їжу потрібно жувати, тим більше, таку щільну та крохмалисту.

До складу крохмалю входить калій, який виводить зайву рідину, нормалізує тиск та покращує роботу серцево-судинної системи. Користь тапіокі в тому, що вона практично не містить жирів, в ній немає глютена, тому вона підходить для дитячого харчування та людей з глютеновою непереносимістю.

за смаку вона схожа на солодку картоплю, на вигляд – на крохмаль, а насправді – безглютенова мука. Випускають тапіоку у різних кулінарних формах – у вигляді тонкого порошку (крохмаль, борошно, пудра), гранул «перлин», пластівців та паличок.