Скільки потрібно желатину для мармеладу?

Желейний мармелад виготовляють із застосуванням желатину, отриманого з кісток тварин, або використовують інший загусник – агар-агар. У складі продукту пектин, цукор, лимонна кислота, патока, натуральні барвники використовують ароматизатори. Калорійність желейного мармеладу – Приблизно 330 ккал.

Як і з чого готують мармелад на фабриках

  1. Пюре уварюють із цукром та патокою – побічним продуктом виробництва крохмалю або цукру, який забезпечує виробу в'язку структуру.
  2. У масу додають пектин чи агар, вітаміни, барвники та ароматизатори – якщо це передбачено рецептом.
  3. Склад заливають у форми.

Покроковий опис рецепту

  1. Яблука очистити від шкірки, видалити насіння та натерти на тертці. …
  2. Перекласти яблука у каструлю з товстим дном і додати цукор. …
  3. Желатин залити 50 мл води та приготувати згідно з інструкцією на упаковці. …
  4. Гасити на маленькому вогні, поки яблука не стануть м'якими.