Чому не можна їсти багато кизилу?

Оскільки активні нутрієнти мають сильну стимулюючу та тонізуючу дію на нервову систему, ягоди не рекомендується їсти перед сном. Кизил не слід у великих кількостях їсти людям, які страждають на запори — через підвищений вміст танінів недуга може посилитися.

При тяжкому перебігу захворювання кизил вживають перед їжею, але не більше трьох порцій у день та з кісточкою. Не хвилюйтеся – вони розчиняться в шлунку, благотворно вплинув на шлунково-кишковий тракт. Пацієнтам з гемороєм корисно приймати ванни та пити відвари з плодів цієї рослини.

Речовини, що містяться в м'якоті, сильно розріджують кровТому ці ягоди слід вживати після консультації з лікарем. Один із їстівних видів – це японський кизил (Cornus kousa). Рожево-червоні ягоди нагадують малину та полуницю.

У народній медицині плоди кизила використовують при різних шкірних захворюваннях (наприклад, дерматитах та екземах), подагрі, недокрів'ї, артритах, неврозах, різних психічних розладах. Крім того, вони мають сечогінну, жовчогінну, жарознижувальну та протизапальну дію.