Як правильно розморожувати морозильну камеру?

Розморожувати камеру потрібно при вимкненому холодильнику, з відчиненими дверима морозильної камери. Лід, що накопичився всередині камери, після закінчення часу почне танути. Для більш швидкого розморожування можна поставити посудину з гарячою водою в холодильник, закривши дверцята.

Як правило, процес займає від 3 до 12 години. Можна запланувати процедуру на ніч, щоб із самого ранку закінчити необхідні клінінгові заходи. Якщо шар льоду великий, а пристрій старий, на розморожування може піти близько доби. Тривалість розморожування також залежить від температури у приміщенні.

Як часто потрібно розморожувати морозильну камеру? Щоб уникнути утворення великого шару льоду та підтримувати енергоспоживання на низькому рівні, морозильну камеру рекомендується розморожувати один чи двічі на рік. можливо, Що розморожування потрібно проводити частіше, якщо в приміщенні підвищений рівень вологості.

Холодильник з технологією «Ноу Фрост» не потребує розморожування. Формально льоду з'являється, але це відбувається в корпусі за задньою або бічною стінкою, або над морозилкою — у місці розташування випарника, який продувається за допомогою вентиляторів, що розташовані позаду.