Скільки днів солити помідори?

Як солити помідори Якщо хочете якнайшвидше насолодитися солоними помідорками, трохи прикрийте банки капроновими кришками і залиште при кімнатній температурі на 4-7 днів. Розсіл повинен трохи помутніти. Потім заберіть щільно закриті заготовки в холодильник або погріб на 10-15 днів.

Залийте томати гарячим розсолом, накрийте кришкою і дайте просолитися 2–3 дні при кімнатній температурі. Потім заберіть закуску в холодильник. Як варіант: можна залити помідори охолодженим розсолом, а на дно каструлі покласти ще листя смородини.

На 1 літр холодної води кладемо 2 столові ложки солі без гірки. Добре розмішуємо до повного розчинення солі і заливаємо наші помідори. Закриваємо пластмасовими кришками і даємо трохи закваситися за кімнатної температури – дня 4-5.