Що означає пшоно шліфоване?

А ось пшоно шліфоване або товчене – це ядра проса, повністю звільнені від квіткових плівок і частково від насіннєвих та плодових оболонок та зародка.

Поверхня шліфованого пшоняного зерна злегка шорстка. Ця крупа світліша, ніж пшоно-Дранець, і не блищить. Шліфоване пшоно краще засвоюється, швидше вариться і чудово підходить для каш та запіканок.

– Але треба мати на увазі, що наразі виробляється в основному два види пшона: дранец (коли у зерна проса видалена тільки зовнішня квіткова оболонка) та пшоно шліфоване (Коли ядро ​​проса повністю звільнено від плодових і насіннєвих оболонок, зародка та алейронового шару).

У неочищеному вигляді вони гіркі та жорсткі. Щоб зробити їх їстівними, просо шліфують. В результаті виходить крупа блідо-жовтого кольору.