Чому млинці так називаються?

Давньоруське слово млинець походить від млин, пов'язаного з дієсловами мілини, молоть. Тобто означає виріб зі змеленого зерна, борошна. У російській кухні млинці з'явилися пізніше IX століття. Попередниками млинців та оладок з дріжджового тіста (кислого, заквашеного) були млинці, оладки та коржики з прісного тіста.

Млинці є кулінарними виробами округлої форми, які випікаються з рідкого, переважно дріжджового тіста, що виливається на розпечену сковороду. Що стосується млинцівто для їх приготування не використовується дріжджова закваска.

УкраїнаРосіяБілорусь Млинці/Походження

Млинці на прісному (безрізжевому) тесті у дореволюційній літературі називалися млинцями, млинцями або молочними млинцями, і не були поширеною або обрядовою стравою. Деякі дослідники російської кухні вважають тонкі млинці з прісного тесту пізнім, запозиченим блюдом.