Що відокремлюється від олії при паливі?

Палива – молочний жир, що отримується з вершкового масла методом нагріву. Таким чином молочний жир відокремлюється від води, молочних білків та молочного цукру.

Вершкове олія розтоплюють при високої температури для відділення білка та лактози. Потім нагрівають молочний жир, щоб вода повністю випарувалася. Через війну залишається концентрований молочний жир. Палене олія має високу калорійність – 891 ккал на 100 г.

Перевага топленої олії в тому, воно не піниться, не димить, і продукти не пригоряють тому, що при приготуванні топленої олії видаляються всі домішки. Правильно підготовлене топлене масло матиме горіховий аромат.

Олія палива у своєму складі містить вітаміни: А, Е, РР, D та мінеральні речовини: кальцій, залізо, магній, натрій, фосфор. Воно має антиоксидантні властивості, перешкоджає розвитку атеросклерозу та пошкодженню структури ДНК.