Чи потрібно чистити креветки після смаження?

Чистити креветки можна як до, так і після варіння. Краще чистити варені креветки, тому що при варінні панцир захищає саму креветку від витікання з неї соку в рідину. В результаті цього готові креветки виходять соковитішими. Особливо це важливо для дрібних креветок.

Перед смаженням потрібно почистити Усе креветки.

  1. Видаліть голову та ніжки У першу чергу у креветки потрібно видалити голову та ноги. …
  2. Видаліть панцир Далі переходимо до панциря. …
  3. Видаліть або залишити хвостик З хвостиком креветки робіть на свій розсуд. …
  4. Видаліть панцир.
  5. Зробіть надріз.
  6. Акуратно видаліть кишкову вену

По факту, вена у креветки – це кишечник, і найімовірніше, там усі залишаються залишки їжі. морепродуктів вважають, що наявність вени впливає на смакові якості блюда. Забирати її перед вживанням чи ні, особиста справа кожного гурмана, шкоди здоров'ю вона не завдає.