Як варити гречку на газовій плиті?

Як варити гречку в каструлі

Викладіть крупу в каструлю з товстим дном і залийте водою. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть 15-20 хвилин. Багато хто закидає гречку у вже киплячу воду. У такому разі час приготування не змінюється, але зменшувати вогонь треба відразу після додавання крупи.18 Oct 2020

Гречана крупа вариться із співвідношення 1:2. Це означає, що на один склянка крупи знадобиться два склянки води. Гречка збільшується в обсязі вдвічі, тому одного склянки сухої крупи вистачить на три повноцінні порції каші чи гарніру.

При варінні ж не варто залишати кришку каструлі відкритої. У цьому випадку вода википить раніше, гречка підгорить. Тому крупу під час готування потрібно прикривати. Якщо є побоювання, що каша підгорить навіть за всіх правил, то її можна зняти з вогню на кілька хвилин раніше.

Всипати обсмажену гречку та довести на сильному вогні до кипіння. Зняти шумівкою піну, додати олію. Зменшити вогонь та варити гречку 6–8 хвилин. Зняти з вогню, накрити кришкою та дати настоятися ще кілька хвилин.