Чи можна їсти тростинний цукор?

Традиційно в кулінарії використовується білий цукор-рафінад, отриманий із цукрових буряків. Але для організму будь-якої людини корисніше вживання коричневого цукру з тростини внаслідок вмісту в ньому додаткових цінних інгредієнтів.

"Багато людей вважають, що коричневий або тростинний цукор краще і корисніше за білого, оскільки коштує дорожче. Однак у будь-кого цукру одна біохімічна формула. За дією на організм немає різниці, звідки він видобуто – з тростини чи цукрових буряків”, – уточнила експерт.

Головна перевага коричневого тростинного цукру – вміст корисних мінеральних речовин, яких немає у буряковому. Так, наприклад, калію в 100 г останнього міститься всього 4,6 мг, тоді як тростиновому – 40-100 мг. Магнію у буряковому немає взагалі, а в тростиновому – Від 12 до 25 мг на 100 г.

Харчова промисловість все частіше додає до своїх виробів. цукор – Насамперед, фруктозу. Але фруктоза у вигляді харчових добавок, на відміну від фруктози в солодких ягодах та плодах, може завдати серйозної шкоди здоров'ю.