Чому сотейник так називається?

Сотейник (від назви страви та методу приготування соті, фр. sauter – "стрибати, скакати") – Сковорода з високим бортом і, як правило, однією довгою ручкою, що використовується для приготування других страв: тушкування м'яса, пасерування овочів і т.д.

Чим відрізняється сотейник від каструлі: потовщеним дном; широким функціоналом; матеріалом виготовлення (наприклад, емальованими бувають тільки каструлі, але не сотейники). Він може мати довгу ручку або дві короткі, зустрічаються комбіновані моделі.

По суті, сотейник – це і є Сковорода. З тією лише відмінністю, що він виконується з високими бортами, які можуть бути прямими або похилими. Призначений сотейник для смаження, гасіння, приготування найрізноманітніших соусів, його використовують для варіння, припускання, гасіння та пасерування.

Якщо необхідно підсмажити м'ясо, рибу чи овочі, сотейник можна використовувати як звичайну сковороду. У багатьох моделей якісне антипригарне покриття, нанесене в чотири-шість шарів. Подряпати дно сотейника складно. Щоправда, при жарінні все одно використовуються лопаточки з рекомендованих виробником матеріалів.