Які продукти виключити за підвищеного йоду?

Хворому необхідно якомога швидше дати випити розчинені у воді крохмаль або борошно, а також зробити промивання шлунка розчином тіосульфату натрію, який в даному випадку служить антидотом (протиотрутою), що послаблює токсичну дію надлишку йоду.

Зернові, крохмалисті овочі, злаки. Яблука, груші, персики, абрикоси, сливи та ін.) та заморожені. Зелений салат, крес-салат, кріп, петрушка, кінза, зелена цибуля, шпинат, мангольд, рукола, капуста, цвітна капуста.

Дефіцит йоду можна заповнити за рахунок продуктів харчування:

  • Журавлина …
  • Полуниця.
  • Чорнослив …
  • Креветки.
  • Тріска …
  • Тунець …
  • Грудка індички …
  • Картопля