У чому різниця між Суджуком та Бастурмою?

Суджук це вид твердої сушеної ковбаси, приправленої часником та різними спеціями. Турецьке слово пастирма – "pastirma" – перетворилося у нас на знайому всім "бастурмуАле, по суті, це все те ж копчене або засушене на сонці м'ясо, попередньо оброблене сіллю та спеціями.

Basdırma, чув. Пустарма, монг. Борц) – в'ялена вирізка із різних видів м'яса. Бастурма є традиційною стравою кочівників – тюрків та монголів.

Суджук – це ковбаса, що відноситься до національних страв тюрків та ближніх східних народностей. Цей вид ковбаси відрізняється плоскі форми. Перші ковбаси були зроблені з конини. Зараз вона виготовляється з різного виду м'яса з додаванням спецій, жиру, прянощів.