Як зрозуміти, що полба готова?

Полба на воді Крупу ретельно промити у проточній воді та перекласти в каструлю. Залити чистою холодною водою у пропорції 1:2 (це означає, що на 1 чашку Полби необхідно додати 2 чашки води). Після закипання посолити крупу, накрити кришкою та готувати 60 хвилин на невеликому вогні.

До речі смак полби має солодкувато-горіхову нотку. Радимо перед приготуванням страв з Полби замочити крупу на 5-6 годин, промити і відварити. Крупи або пластівці дають заряд енергії на весь день. Завдяки повільному всмоктуванню вуглеводів почуття голоду менше відчувається.

Якщо крупа цільна, замочіть її. Залийте водою і залиште на 1 годину, щоб полба трохи набрякла. Після цього приберіть усю рідину. Дроблену полбу замочувати не потрібно.