Ростер – це професійна техніка для обсмажування кавових зерен.12-Mar-2019
Для домашнього використання я рекомендую електричні ростери: вони безпечніше і рівномірно обсмажують зерна – менше ймовірність зіпсувати кава. Відомі виробники барабанних семпл-ростерів – Probat та Joper. Популярний конвекційний семпл-ростер, який підходить для домашньої обсмажування – Ikawa.
У ростері конвекція працює від пальника, який подає потік гарячого повітря. Це м'який та ефективний спосіб передачі енергії, за допомогою якого ми отримуємо чисту, яскраву та кислотну чашку. Однак у ній часто не вистачає густини тіла, а надто сильна конвекція пересушить зерно.
Як обсмажувати каву за допомогою ростера
- Помістіть потрібну кількість зерен у ростер. …
- Закрийте ростер та увімкніть його.
- Нехай кава обсмажується до того кольору, який вам потрібний. …
- Пересипте кавові зерна у сито і струшуйте його доти, поки зерна стануть не гарячими, а теплими.