Як порахувати націнку 50 відсотків?

Націнку у грошовому еквіваленті вважають за такою формулі: Ціна продажу – Вартість закупівлі. Націнку у відсотках вважають так: (Ціна продажу – Вартість закупівлі) / Вартість закупівлі * 100.

Націнка встановлюється у відсотках від собівартості страви та розраховується за формулою: (ціна продажу – собівартість)/собівартість * 100%. Приклад того ж «Цезаря» (400-100)/100*100%=300%.

У відсотковому вигляді маржу розраховують за такою формулою:

  1. Маржа = (ціна продажу – закупівельна ціна)/ціна продажу * 100% …
  2. Торгова націнка = ціна продажу – закупівельна ціна …
  3. Торгова націнка = (ціна продажу – закупівельна ціна)/закупівельна ціна * 100%