Як їдять хінкалі у ресторані?

Хінкалі неодмінно їдять «руками», вони не розрізаються столовими приладами, щоб бульйон, що знаходиться всередині, не випливав на тарілку. Виріб потрібно взяти за «хвостик/ніжку», перевернути мішечок догори, надкусити і насамперед випити з нього бульйон.

Наших мам та бабусь вистачає удар, коли їхні діти та онуки з'їдають хвостики від хінкаліїм пророкують негайний заворот кишок. Хінкалі варять у середньому 10-15 хвилин: цього часу вистачає, щоб самі хінкалі приготувалися, але недостатньо, щоб зварився товстий хвостик, де сходяться складки.

Як правильно їсти хінкалі Так, їх ніколи не подають з хлібом чи кетчупом. Їх прийнято їсти із зеленню, можна з традиційними грузинськими соліннями. Хінкалі їдять руками, у жодному разі не використовуючи вилку чи ніж. Спочатку потрібно взяти хінкалі за хвостик, перевернути його, відкусити краєчок і випити бульйон.

Потім хінкалі слід взяти за хвостик, надкусити тісто, випити бульйон і з'їсти – за винятком хвостика, що грає лише допоміжну роль. Хінкалі потрібно не тільки вміти готувати, а й є відповідно до грузинських традицій, вважає Мамія.