Як варити каву в турці?

Скільки меленої кави класти в турку? Зазвичай у джезву насипають 1 ложку порошку на 100 мл води. Це 3-4 грами. На стандартний кухоль виходить близько 7 грам на 200 мілілітрів.

Найбагатшим варіантом і при цьому легким для запам'ятовування буде така пропорція: 10 гр кава100 мл води. Однак, варто відзначити, що Американська Асоціація Спешелті Кава, SCAA рекомендує дотримуватись іншої пропорції: 10 гр кава – 170 мл води.

Щоб зварити смачний кава в турці, ми рекомендуємо співвідношення кава та води 1:10 (на 20 г кава – 200 мл води). Це базова пропорція, її можна змінювати в залежності від величини помелу та ступеня обсмажування кава. Діапазон пропорції кави до води: від 1:8 до 1:12.

Розчинний Класична норма міститься у двох чайних ложках порошкового продукту При цьому не має значення, скільки води в кухлі – вважається норма кофеїну. Норма на день такого напою – 2-3 кухлі.