Чому червона ікра червона?

Червона ікраікра лососьових порід риб, таких як тихоокеанські лососі (горбуша, кета, нерка, кижуч), атлантичний лосось (сьомга), форель та її різні форми (палья та ін.), кумжа (у тому числі каспійський лосось), таймень та інших. Червона ікра — цінний харчовий продукт із високими смаковими якостями.

За кольором ікра буває і жовтою (темно-жовтою), і червоний (яскраво-червоний). Форелеву ікру прийнято подавати на канапе та бутербродах, так як її ікринки липкі та досить солоні. Кижуч. Ікринки цієї риби дрібніші, ніж у горбуші (близько 4 мм), темно-червоного кольори з перевагою бордового відтінку.

Це перш за все тому, що вона видобувається у великих обсягах. Яка Червона ікра сама дорога? Найдорожчою вважається ікра чавичі. Вона має невелику гіркуватість, яка поєднується з ніжним смаком, і є деякою мірою дефіцитним продуктом.