Який режим духовки навіщо потрібен?

Режим добре підходить для отримання скоринки у вже майже готових стравах. Режим нижнього нагріву (або просто «Ніз») — у цьому режимі, навпаки, працює тільки нижній нагрівач, хороший для підігріву великих об'ємних страв, а також для гасіння.Oct 11, 2021

Переважна більшість випічки краще готувати в режимі "Верх + низ" для електричних духовок або "Низ" для газових. Конвекцію варто включати наприкінці, якщо хочеться отримати більш рум'яну скоринку. 4. У момент відправки випічки в духовку вона вже має бути розігріта до температури, вказаної в рецепті.

Верхній нагрів + вентилятор – концентрує гаряче повітря у верхній частині духового шафи. Підходить для випікання верхніх шарів тортів, пирогів та тістечок. Нижнє нагрівання + вентилятор — майже те саме, але повітря концентрується в нижній частині. Підходить для запікання нижніх шарів борошняної випічки.

На якому режимі готувати залежить від обсягу та виду продуктів. Для більшості нескладних страв та класичної випічки підходить нагрівання зверху та знизу: «Верхній/нижній жар», «Гриль/нижній жар». Конвекція дозволить оптимально пропікати об'ємні страви, наприклад, цільну тушку курки.