Як називалося перше пиво?

Мовою давніх шумерів цей напій називався «каш». Шумерський клинопис свідчить, що у місті Лагаш для приготування «пива» лише за два місяці перероблялося близько 300 тонн ячменю.

Раніше пивом називали мед, брагу і навіть квас. Східні слов'яни почали варити пиво ще до утворення Київської Русі. Пиво у різні століття називалося в російській традиції по-різному, у тому числі «оловина» або «олуй», або біблійним «сикером». До IX століття у побут увійшло і слово «пиво». Воно утворилося від дієслова «пити».

Перше пиво виготовляли, залишаючи у воді зерно (або хліб, або кашу), а також незабаром туди почали додавати солод; пили раннє пиво через трубочку. Все давнє пиво продукт верхового бродіння пекарських дріжджів, через що все воно відносилося до класу елей.

вавилонським царем Хаммурапі створено Кодекс, який регламентував правила виробництва та споживання пива. 1250 року до н. е. єгиптяни зварили пиво із пшениці.