Чи потрібно освітлювати брагу із пшениці?

З пшениці виходить м'який напій. З жита можна вигнати міцний і… Освітлення браги є необов'язковим, але дуже бажаним етапом самогоноваріння, що дозволяє покращити якість готового продукту.23 Oct 2017

Якщо в цю мить не перегнати брагу, дріжджі довго не осідають (мало спирту), а поступово гинуть від нестачі енергії. При цьому в їх льотках накопичується багато ферментів, які спричиняють автоліз – самозброджування дріжджів.

Потрапляючи в перегінний куб, ці грибки починають пригоряти до днища, надаючи самогону огидний нудотний запах і неприємний смак. Саме для того, щоб позбавитися подібної проблеми і потрібно висвітлити брагу, тобто очистити її перед тим, як приступати до перегонки.

Бентоніт і каркаде – ці два компоненти ідеально підходять для цукрової браги. Однак якщо ми готуємо зернову, фруктову брагу – нам доведеться відмовитись від цих складових. Інакше ми втратимо особливий аромат напою.