Як правильно сушити м'ясо?

Для сушіння м'яса в духовці необхідно встановити режим з вентиляцією, або сушити з прочиненими дверцятами при температурі 50-60 градусів. За часом сушіння м'яса може тривати близько 12 години.

Рекомендована температура сушіння м'яса і риби в дегідрататорі Риба – зазвичай сушиться при температурі 50-60 ° С протягом 6-8 годин. Курка та інший птах – 70 ° С на 5-6 годин або 50-55 ° С на 10-14 годин. Яловичина та інші види тварини м'яса – 60-65 ° С протягом 12-14 годин.

🔴Сушити м'ясо треба в попередньо прогрітій духовці при температурі 70 ° С до повного висихання. Духовка не закривається повністю, щоб відтік повітря забирає вологу. 🔴 Час сушіння – 24 години. Якщо сушити менше, наприклад, близько 4-х годин, то м'ясо втратить вологу, але не висохне повністю.

М'ясо для сушіння вибирають нежирне, без прожилок та плівок. Краще всього підходить пісна яловичина, свинина, куряча грудка, бараняча вирізка.