Чим шкідлива варена ковбаса?

Їхня шкода для здоров'я зводиться до наявності у складі трансжирів, які порушують метаболізм. Причому нові трансжири здатні активно утворюватися в такій ковбасі в процесі варіння або обсмажування.16 Dec 2020

Лікар не рекомендує цей продукт сердечникам, гіпертонікам, тим, у кого є проблеми із нирками, а також підліткам, у яких проблемна шкіра. Як приготувати м'ясні страви? Варена ковбаса, хоч і виробляється за ГОСТом, неспроможна вважатися заміною м'яса.

Краще вибрати ковбасу типу бастурми, яка зроблена методом пресування, сиров'ялену ковбасу. Корисніше з'їсти мало сиров'яленою ковбасичим багато варено-копченої або сирокопченої. Між вареною ковбасою і бужениною вибирайте буженину. Або робіть її самі в духовці, – пояснила фахівець.

Дієтологи не забороняють її вживання, але, як і будь-який продукт, все має бути в міру. Ковбаса при дієті повинна мати у своєму складі тільки м'ясо, сало, сіль, прянощі та нітрит натрію.