Чому не можна їсти сир на сніданок?

За словами нутриціолога, сир не рекомендується вживати на сніданок як самостійну страву. має високий інсуліновий індекс. І якщо на регулярній основі мати в раціоні такі сніданки, то є високий ризик отримати інсулінорезистентність у майбутньому.11 Nov 2021

Як відомо, сир — продукт, багатий на білок, а білок довго засвоюється, тому сир чудово підходить для сніданку. Снідавши сиром, ви не відчуватимете голод протягом кількох годин (казеїн відноситься до складно засвоюваних білків і на його перетравлення може піти від 4 до 6 годин).

Найкращий час для сиру – перша половина дня. І цьому є наукове обґрунтування. У кисломолочних продуктів високий інсуліновий індекс, то є вони сильно стимулюють синтез інсуліну, звідси й підвищене почуття голоду.

Наприклад, можна приготувати сирники, запіканки чи їсти сир з медом та фруктами. Якщо хочеться сир на сніданок, то він має бути солоним. Його можна поєднувати із продуктами, які мають низький інсуліновий індекс. Наприклад, з кашею з овочами та зеленню або можна приготувати рулет із лавашем, сиром та зеленню.