Як правильно прожарити духову шафу?

Щоб прожарити духовку, її просто залишають працювати 1-3 години на максимально можливій температурі. У разі сумнівів, що все зайве вигоріло, процес бажано повторити, можливо, й неодноразово. Духовка готова до нормальної експлуатації, якщо після її включення на кухні не з'являються неприємні запахи.8 Oct 2018

Перший запуск слід здійснювати «в неодружену»: із встановленими деками і без продуктів. Духова шафа при цьому потрібно добре розжарити на максимальній потужності. Після цього необхідно відкрити дверцята та включити витяжку для швидкого видалення диму, який може утворитися при згорянні консерваційного мастила.

Перед першим використанням порожній духова шафа слід попередньо розігріти.

  1. Увімкніть функцію верхнього та нижнього гриля. …
  2. Дайте духовці | попрацювати приблизно одну годину.
  3. Увімкніть функцію "турбо-гриль". …
  4. Дайте духовці | попрацювати приблизно 15 хвилин.
  5. Увімкніть конвекцію або вентилятор.

Нерідко електрична духовка димить при першому включенні після покупки. Причиною задимленості в цьому випадку є пил, що осів на нагрівальних елементах, залишки мастила, фарби, металева стружка та інший наліт.