Скільки важить свиняча напівтуша?

Виробництво свинини відбувається виключно за вимогами державного стандарту, технологічними інструкціями з дотриманням усіх санітарних правил. Свинина в напівтушах охолоджена ГОСТ 31476-2012 у шкурі II категорії (м'ясна) – середня вага напівтуші 39 кг, шпик між 6-7 спинними хребцями – до 1,5 – 3 см.

При забої 90-100-кілограмових свиней він коливається зазвичай у межах 72-75%, у тварин, убитих при масі 120-140 кг, – близько 75-77%, а у добре відгодованих дорослих свиней – У межах 80-85%.

Цей показник залежить породи, віку, статі, різновиду відгодівлі та ступеня вгодованості. Забійний вихід м'яса та сала становить у середньому 70-85%. При живій масі свині в 100 кг вихід свинини складає 72-75%, 120-150 кг – 77-80%, понад 180 кг – 80-85%.

Задня частина складається з Окорока (вага приблизно 11кг) та карбонаду з беконом (вага приблизно 4кг).