Що таке кисла пахта?

Пахта – це кисломолочний продукт, який став неймовірно популярним серед шанувальників здорового харчування. Думаю, що ти вже чула – кисломолочні продукти корисні. Всі кисломолочні продукти – пробіотики, які допомагають працювати нашому кишечнику, захищають мікробіом і мають безліч корисних властивостей.

Вміст лактози або молочного цукру в пахті вище, ніж у кефірі і простокваші, про що слід пам'ятати людям, які страждають на непереносимість лактози. Крім кальцію, пахта багата білками, містить мінерали та вітаміни групи В. пахті лецитин засвоюється значно легше, ніж лецитин у молоці.

Пахта (По-народному «масляка») – це знежирені вершки, які є побічним продуктом при збиванні вершкового масла. Пахта містить щонайменше 0,5% жиру. Це справжня знахідка для тих, хто вживає низькокалорійні продукти, стежить за вагою та піклується про своє здоров'я.

Пахта (з фін. pyöhtää "пахтати, збивати масло" або з фін. pahtaa "згущувати, давати затвердіти, застигти") – знежирені вершки, побічний продукт, що отримується при виробництві олії з коров'ячого молока.