Чи можна використовувати фольгу замість пергаментного паперу для випікання?

Так, можна, можливо. Але із двома умовами. По-перше, класти на лист фольгу потрібно лише матовою стороною вниз. По-друге, поверхню фольги обов'язково необхідно покрити тонким шаром рослинної олії без запаху.

Актуальним замінником паперу стане фольга. Але вона підходить не для всіх кулінарних виробів: м'ясо та риба до неї сильніше прилипають. Щоб уникнути цього, варто класти фольгу глянцевою стороною зовні, а також використовувати олія. Також можна, можливо замінити її спеціальними силіконовими килимками невеликого розміру.

Для чого підходить харчова фольга Вона універсальна та підходить для приготування різних страв у духовці, на грилі або вугіллі. У ній зручно зберігати продукти, так як фольга зберігає їх форму, смак та запах.

Матеріали, які не можна використовувати замість пергаменту

  • Газети та зошитові листи. Радянська класика. …
  • Вощена папір. Вона дуже нагадує пергамент зовні, але просочена парафіном, який у духовці почне диміти і може спалахнути навіть після просочення олією. …
  • Нехарчовий силікон. …
  • Поліетилен.