Чому не можна їсти мед?

Як такої шкоди для здоров'я від меду небагато. Як і будь-якою їжею, їм не варто зловживати та перевищувати добову норму. Переїдання меду може важко позначитися на нирках та підшлунковій залозі через високий вміст у бджолиному меді швидких вуглеводів.

Відмовитися від вживання великої кількості меду слід людям із цукровим діабетом, зайвою вагою, алергікам та маленьким дітям, розповіла «Москві 24» дієтолог Наталія Круглова. З чим не можна пити чай? «Мед відноситься до доданих цукрів, тобто він за калорійністю дуже близький до звичайного цукру.

Надмірне вживання продукту сприяє ожирінню, веде до цукрового діабету та інших порушень, пов'язаних з великим виробленням інсуліну. Залежно від сорту мед може мати як низький глікемічний індекс (30), так і дуже високий (до 95), що недалеко від еталонного показника чистої глюкози (100).