Які вітаміни в Гуаві?

Гуава не калорійна, але дуже корисна та поживна. Багато клітковини, білок, жири, вуглеводи; вітаміни – С, А, К, групи В; мінерали – кальцій, фосфор, залізо, хлор, сірку, магній, калій, натрій, цинк, мідь, марганець, селен, йод.

Гуава допомагає при діареї та застудних захворюваннях, нормалізує артеріальний тиск, стимулює роботу серця. Калорійність гуави невисока: у 100 г м'якоті міститься лише 68 ккал. Тому гуаву можна їсти і тим, хто сидить на дієті.

Надмірне вживання гуави (понад 1 кг за раз) може стати причиною розладів шлунка. Людям, схильним до алергії, потрібно вживати гуаву обережно. Також не можна їсти незрілі плоди гуави тим, хто має схильність до утворення каменів у нирках.

Як є плід? Краще його вживати свіжим, почистивши, як яблуко: нарізати часточками або просто навпіл. М'якуш використовують, відкушуючи шматочки або виймаючи м'якоть виделкою. Плід, що перестиг, ріжуть на дві частини, і виймають м'якоть ложечкою.