Що таке бульйони та відвари?

Що таке бульйон? Це відвар, отриманий при варінні у воді кісток, м'яса, птиці, риби, грибів (Грибний відвар). У бульйон із продуктів переходять екстрактивні речовини, білки, жири, мінеральні елементи. Екстрактивні речовини надають смаку, аромату і кольору бульйону.17 May 2021

Бульйон (фр. bouillon від bouillir – "кип'ятити") – відвар, що отримується в результаті варіння у воді кісток і м'ясопродуктів, кісток і субпродуктів свійської птиці, риби та її харчових відходів, овочів або грибів.

Основні види – м'ясний, рибний, грибний, овочевий, молочний та фруктовий. Використовуються також змішані бульйони – м'ясо-овочеві або рибно-овочеві, до яких додають цибулю, моркву, картопля і зелень. Абсолютно всі бульйони перед приготуванням супу бажано проціджувати.

Бульйон зазвичай прозорий практично без овочевого та м'ясного вмісту, а суп набагато густіше з овочами чи м'ясом