Що робить сіль солоною?

Сіль регулює циркуляцію рідин в організмі, відповідальна за розрідження крові та лімфи, а також виведення вуглекислого газу. Велике значення має сіль у регулюванні кров'яного тиску, підвищення якого часто ставлять саме солі у вину. May 21, 2014

Без солі людина обходитися не може, оскільки саме кухонна сіль, основу якої становить хлорид натрію, відновлює порушений обмін речовин, кислотно-лужний баланс в організмі, підтримує оптимальний рівень рідини, у тому числі й об'єм крові, перешкоджаючи зневодненню організму.

Надлишок солі призводить до того, що в організмі починає затримуватись рідина (1 г натрію затримує 200 мл води), що призводить до появи прихованих набряків). Це негативно впливає на роботу внутрішніх органів. Особливо небезпечний надлишок солі при захворюваннях нирок та серцево-судинної системи.

Макса Дельбрюка в Берліні дійшла висновку, що сіль вбиває корисні лактобактерії в кишечнику. Виключивши цей продукт, можна оздоровити мікрофлору шлунково-кишкового тракту, а значить – покращити здоров'я та зовнішній вигляд. Сіль також має властивість підвищувати кров'яний тиск.