Скільки білка в свині?

Шпик засвоюється швидше і легше, ніж, наприклад, теж багаті на жири вершкове масло і м'ясо. У сала набагато більше корисних властивостей, ніж (як ми звикли вважати) шкідливих. Воно містить вітаміни А, Е, F, Д, С, В, мікроелементи (фосфор, калій, натрій, магній), антиоксиданти, незамінні жирні кислоти.

2,4 г Сало майже на 90% складається з жирів та повністю позбавлене вуглеводів. У 100 г продукту також міститься 2,4 г білка.

Шпик використовується в кулінарії для шпигування м'яса, додавання до м'ясних рубаних виробів, ковбасних виробів, тушкованої капусти, для заправки деяких супів і для безпосереднього вживання в їжу. Завдяки високій калорійності шпик підвищує поживну цінність ковбасного виробу.