Коли краще не проколювати вуха?

Багато фахівців, та й самі матусі впевнені в тому, що проколювати вуха малютці краще навесні чи восени. Взимку гоїтися вушкам заважатиме шапочка, а спекотним і запорошеним літом у свіжі ранки вух може проникнути інфекція. Тому процедуру проколу вух краще провести в прохолодну пору року. тобто навесні чи восени.

Якщо дитина страждає від хвороб крові, цукрового діабету, має тяжку форму алергії або навіть незначні запальні захворювання. вух – Батькам треба спочатку проконсультуватися з лікарем. Якщо у дитини ріжуться зубки, вона застудилася або скоро буде щеплення – проколи краще відкласти.

Фахівці радять проколювати вуха навесні чи восени. Взимку це робити небажано, тому що діти весь час зачіпатимуть ранки в той момент, коли одягають або знімають светр, поправляють шапку. А влітку вищий ризик отримати нагноєння: спека, піт, пил — все це полегшує проникнення інфекції у ранку.

Лікарі ж не рекомендують проколювати вуха дітям молодше 3-річного віку, тому що в перші три роки життя дитини йде активне зростання і формування тканин і хрящів, які безпосередньо пов'язані за допомогою нервових закінчень з м'язами обличчя.