Чи можна їсти смажену картоплю?

Смажена картопля має високу калорійність, тому продукт не рекомендується вживати тим, хто намагається тримати вагу під контролем. Вживання смаженої картоплі може стати проблемою для травної системи, оскільки викликає тяжкість та дискомфорт у шлунку.Jan 20, 2020

Трансжири, що виробляються під час смаження картоплі, сприяють підвищенню ризику виникнення злоякісних пухлин. А сіль, яку додають у смажений картопля є приводом для підвищення артеріального тиску та збоїв у роботі серцевого м'яза.

Найбільшу калорійність мають смажену картоплю або фрі (400 ккал), а також картопляні чіпси (500 ккал). Якщо ви стежите за фігурою і не готові відмовитися від смаженого картоплі, їжте смажені бульби не частіше ніж 1 раз на тиждень.

Тоді при смаженні слід максимально зменшити онкологічний ризик. Для цього смажити продукти потрібно на топленому маслі, смальці (перетопленому свинячому жирі) або на рослинних оліях з одним ненасиченим зв'язком. А якщо без соняшникової олії не обійтися, то хоча б не нагрівати її сильно на сковороді.