Чому можуть відмовити у прикріпленні до поліклініки?

У першому випадку: якщо кількість прикріплених пацієнтів до дільниці в поліклініці перевищила нормативну кількість населення. У другому випадку: якщо ви проживаєте поза територією обслуговування поліклініки, і ви не погоджуєтесь відмовитися від послуги виклику лікаря додому.

– Подібний відмова у прикріпленні неправомірний. Необхідно оформити письмову заяву на ім'я керівника медичної організації, або прийти із заявою на особистий прийом до головного лікаря поліклініки. Якщо Вам відмовить і головлікар – звертайтеся зі скаргою до страхової компанії чи територіального фонду ЗМС.

Рішення про прикріплення громадян до тієї чи іншої поліклініці приймає начальник органу безпеки, виходячи з принципу забезпечення для громадян максимальної доступності надання медичної допомоги.

15 вересня у Казахстані стартувала кампанія вільного прикріплення до організації первинної медико-санітарної допомоги (ПМСП) Можливість вибрати клініку у казахстанців буде протягом двох місяців – до 15 листопада 2022 року, передає прес-служба Фонду соціального медичного страхування.