Чи потрібно вимикати комп'ютер на ніч?

Якщо ви користуєтеся комп'ютером частіше, ніж один раз на день, то не вимикайте його. Якщо ви користуєтеся ПК вранці та ввечері, то не варто вимикати його на ніч. Якщо ж комп'ютер використовується лише кілька годин на день або навіть рідше, то можна без проблем вимкнути його для економії електроенергії.

Якщо ви залишите комп'ютер увімкненим, це не завдасть великих збитків сучасним комп'ютерам. Однак, коли комп'ютер увімкнений, вентилятор працює для охолодження компонентів. Коли він працює постійно, його термін служби трохи скорочується.

Якщо вашою метою є економія енергії, що підходить для ноутбука, що працює від акумулятора, краще повністю його вимикати. Проте, комп'ютер, що знаходиться в сплячому режимі споживає дуже мало енергії.

Ми не рекомендуємо вимикати комп'ютер, якщо перериваєте роботу ненадовго (на 15 хвилин або кілька годин). – При постійній роботі вентилятор, що охолоджує, і жорсткий диск зношуються швидше, але ненабагато, тому що сучасні комп'ютери розраховані на тривалу роботу без перерви.