Факт: людям, які страждають на часткову непереносимість лактози або лактазну недостатність, лікарі рекомендують замінити молочні продукти на кисломолочні, такі як йогурт, кефір, сметану. Це необхідно для того, щоб організм отримував білок і кальцій у межах встановленої норми.13 Apr 2020
У сметані та сирий рівень лактози варіюється в межах від 2,5 г до 3,2, в сирах – 2 г, а в вершковому маслі – не більше 0,6.
Без побоювань можна, можливо є кисломолочні продукти – йогурт, кефір, ряжанка. Лактоза у цих продуктах вже перероблена молочнокислими бактеріями. Тверді сорти сиру також можна, можливо є. У деяких випадках лікар може призначити препарати – замінники лактази, які допомагають засвоювати лактозу з молока та молочних продуктів.
Продукти, що практично завжди містять молочний цукор:
- Молоко та молочні продукти.
- Ковбасні вироби в упаковці, включаючи варений окіст.
- Супи у пакетах.
- Готові соуси.
- Хлібобулочні вироби.
- Горіхова паста.
- Морозиво.
- Панірувальні сухарі.