Чи можна варити заморожену свинину?

Якщо захотілося смачного супу або знадобився наваристий м'ясний бульйон, то не заощаджуйте на шкоду якості та відмовтеся від плану варити заморожене м'ясо. Якщо хтось вважає, що нічого поганого в цьому немає, а так можна м'ясо розморозити заразом і зварити, то він помиляється.

Варити суп з замороженого м'яса не можна. Такий спосіб приготування призведе до того, що продукту доведеться пережити серйозний перепад температур. В результаті інгредієнт втратить багато своїх корисних властивостей. Крім того, з замороженого м'яса навряд чи вийде смачний, наваристий та насичений бульйон.

Перед тим як варити м'ясо, спочатку його потрібно розморозити. Дістаньте його із морозильної камери заздалегідь. Найкраще покладіть продукт у нижню секцію холодильника і відтайте протягом 6-8 годин.

Покладіть на полицю, де м'ясо відтаватиме, кілька серветок або паперовий рушник (якщо фарш або філе заморозили правильно, папір не намокне, але краще перестрахуватися). М'ясо у вакуумній упаковці або під плівкою помістіть у холодильник на серветки. Залишіть продукт розморожуватися на кілька годин.