Якщо захотілося смачного супу або знадобився наваристий м'ясний бульйон, то не заощаджуйте на шкоду якості та відмовтеся від плану варити заморожене м'ясо. Якщо хтось вважає, що нічого поганого в цьому немає, а так можна м'ясо розморозити заразом і зварити, то він помиляється.
Варити суп з замороженого м'яса не можна. Такий спосіб приготування призведе до того, що продукту доведеться пережити серйозний перепад температур. В результаті інгредієнт втратить багато своїх корисних властивостей. Крім того, з замороженого м'яса навряд чи вийде смачний, наваристий та насичений бульйон.
Перед тим як варити м'ясо, спочатку його потрібно розморозити. Дістаньте його із морозильної камери заздалегідь. Найкраще покладіть продукт у нижню секцію холодильника і відтайте протягом 6-8 годин.
Покладіть на полицю, де м'ясо відтаватиме, кілька серветок або паперовий рушник (якщо фарш або філе заморозили правильно, папір не намокне, але краще перестрахуватися). М'ясо у вакуумній упаковці або під плівкою помістіть у холодильник на серветки. Залишіть продукт розморожуватися на кілька годин.