Чистити креветки можна як до, так і після варіння. Краще чистити варені креветки, тому що при варінні панцир захищає саму креветку від витікання з неї соку в рідину. В результаті цього готові креветки виходять соковитішими. Особливо це важливо для дрібних креветок.
Перед смаженням потрібно почистити Усе креветки.
- Видаліть голову та ніжки У першу чергу у креветки потрібно видалити голову та ноги. …
- Видаліть панцир Далі переходимо до панциря. …
- Видаліть або залишити хвостик З хвостиком креветки робіть на свій розсуд. …
- Видаліть панцир.
- Зробіть надріз.
- Акуратно видаліть кишкову вену
По факту, вена у креветки – це кишечник, і найімовірніше, там усі залишаються залишки їжі. морепродуктів вважають, що наявність вени впливає на смакові якості блюда. Забирати її перед вживанням чи ні, особиста справа кожного гурмана, шкоди здоров'ю вона не завдає.