Чи потрібно додавати соду до квасолі?

Квасолю варять на повільному вогні, заливаючи холодною водою. Важливо видаляти піну, що утворюється під час кипіння води. Для полегшення приготування бобових можна додати у воду соду: у цьому випадку вони швидше стануть м'якшими, не змінюючи своїх смакових якостей.Feb 9, 2016

Саме сода руйнує мікротріщинки, які є на шкірці квасолі, після чого вода швидше проникає усередину. Така подвійна хитрість заощадить 10 годин вашого часу. Отже, залийте квасоля окропом і додайте соду – вже за 2 години квасоля набухне вдвічі.

Швидкий або гарячий спосіб Якщо немає часу на тривале замочування, то просто висипте сухі боби в каструлю і залийте водою в тій же пропорції, що й у попередньому способі. Доведіть до кипіння та поваріть квасоля 2-3 хвилини. Потім зніміть каструлю з плити, накрийте кришкою і дайте постояти щонайменше 1 годину.

У результаті починає витріщати живіт, виникає здуття, а часом – небажані звуки та запахи… Цей ефект можна зменшити, якщо замочувати бобові перед варінням. Більшість олігосахаридів перейде у воду, а в самому продукті їх залишиться менше. Це полегшить перетравлення та зменшить виділення газів.