Чи потрібно ретельно пережовувати їжу?

Ретельне пережовування їжі допомагає захистити ротову порожнину від різних інфекцій.. Дослідники з Університету Манчестера в Сполученому Королівстві виявили, що пережовування їжі стимулює утворення особливих імунних клітин, які допомагають захистити ясна та ротову порожнину від інфекції.Apr 1, 2017

У людей, які погано пережовують їжу, Висока ймовірність розвитку карієсу, виразки шлунка, гастриту та ожиріння. Проблеми при ковтанні можуть бути ознакою захворювання, яке потребує лікування. Якщо людина починає задихатися після ковтання їжі, необхідна екстрена допомога.

Пережовувати їжу краще повільно та ретельно. Кожен шматок їжі потрібно розжувати близько 20 раз. Перекушування «на ходу» варто виключити. При харчуванні в швидкому темпі їжа погано пережовується і потрапляє у шлунок великими шматками.

На що вона впливає? Люди не замислюються, що процес травлення починається ще у роті. Коли ми пережовуємо їжу, ми допомагаємо шлунку у її подальшій обробці. Також слина, яка змочує шматочки їжі, дозволяє організму витягувати максимальну кількість поживних речовин із їжі.