Заморожене м'ясо і кістки, краще не розморожувати. Перед тим, як закипіти, на поверхні води почне збиратися рясна піна, яка підніматиметься густою гіркою.
Якщо захотілося смачного супу або знадобився наваристий м'ясний бульйон, то не заощаджуйте на шкоду якості і відмовтеся від плану варити заморожене м'ясо. Якщо хтось вважає, що нічого поганого в цьому немає, а так можна м'ясо розморозити заразом і зварити, він помиляється.
Можна покласти заморожений продукт у ємність та розморожувати його при кімнатній температурі до повного розморожування. Щоб губилося менше вологи на випаровування, покладіть шматок у поліетилен або в каструлю закриту кришкою на 2-3 години. Не можна розморожувати м'ясо у воді, оскільки воно стає не соковитим, а сухуватим.