Важливий момент: какао не можна кип'ятити. У цьому випадку напій може придбати неприємну гіркоту, так що варити його краще на середньому вогні і зняти, як тільки почне булькати і пузиритися. З цієї причини його потрібно весь час помішувати.
Алергія на молоко або просто небажання його вживати не є перепоною для приготування какао. Якщо просто залити какао окропом, ви отримаєте напій не гірше, ніж з додаванням цукру або молока, адже насиченість смаку залежить від якості порошку, що використовується.
Какао слід пити у першій половині дня. На ніч воно може мати збуджуючу дію через вміст кофеїну. Також не варто переборщувати з цукром, молоком або, наприклад, з маршмеллоу – нині модною варіацією вживання цього напою — через високу калорійність. Вживання какао має свої норми.
Процес приготування:
- Засинаємо у чашку какао;
- Заливаємо воду і добре перемішуємо воду та какао протягом 30-45 секунд;
- Підігріваємо молоко, але не доводимо до кипіння;
- Заливаємо нашу основу з води та какао підігрітим молоком;
- Вуаль! Солодке какао готове.
Feb 1, 2022