Як замінник вершкового масла у виробах, що випікаються, підійде практично будь-яка жирова маса. Крім рослинних олій, можна, можливо використовувати сир, йогурт, кефір, сир Рікотта.
У пісочному тісті При використанні вершкового масла вироби виходять жорсткішими. Випічка стає клеклою, тобто покривається щільною твердою скоринкою. Тому краще завжди замінювати масло маргарином у пісочному тесті. Завдяки цьому вийде більш ніжна та повітряна випічка.
Заміна вершкового масла рослинним Хорошим емпіричним правилом є заміна приблизно 3/4 вершкового масла у рецепті оливковим, рапсовим чи іншим олією (якщо рецепт передбачає 1 склянку олії, використовуйте ¾ склянки олії). Ви можете використовувати співвідношення 1:1, коли йдеться про кокосове олії.